Un recidivist roman care s-a mutat in Marea Britanie a jefuit un batran pentru a obtine banii necesari pentru a se intoarce acasa.

Valentin Leocan, de 27 de ani, a furat portofelul unui brianic de 86 de ani, care are nevoie de doua carje pentru a se deplasa. Romanul a retras 500 de lire sterline din contul acestuia, potrivit acuzatiilor facute in procesul sau, scrie Daily Express.

Cu trei saptamani inainte de acest atac, Leocan, condamnat pentru jaf in Romania, a batut un angajat al unei case de pariuri si a furat banii din casa de marcat. Impreuna cu un complice roman, Silviu Fieraru, de 29 de ani, a comis jaful violent la Thetford, in Norfolk.

Un judecator l-a condamnat pe roman la 32 de luni de inchisoare pentru acest incident.

Luni, Leocan a pledat vinovat, prin legatura video din inchisoare, in procesul in care este acuzat de jaf, frauda si furt. Aparatorul sau a argumentat ca romanul l-a jefuit pe pensionar pentru ca nu avea bani si voia sa plateasca un drum de intoarcere in Romania. Mai mult, Leocan nu l-a ranit pe pensionar si banii au fost returnati.

Un judecator din Dorchester l-a condamnat pe roman la inca 30 de luni de inchisoare, pe motiv ca l-a vanat in special pe pensionarul vulnerabil.

Cele doua termene de inchisoare se vor desfasura consecutiv, insa Leocan nu va fi deportat dupa ce isi ispaseste pedepasa, pentru ca judecatorul din Dorchester nu a emis un ordin de deportare. Potrivit regulilor europene, imigrantii care au primit o sentinta la inchisoare de cel putin doi ani pot fi trimisi inapoi in tara de origine.