Un bărbat de naționalitate română a murit luni seara la Barcelona, în timpul unui protest.

Poliția catalană, Mossos d’Esquadra, a reținut două persoane care ar putea avea legătură cu crima. Tragedia s-a produs după ce vecinii din cartierul El Besòs, din orașul Sant Adrià de Besòs, au protestat față de ocuparea ilegală a apartamentelor nelocuite.

Potrivit locuitorilor din cartierul orașului de lângă Barcelona, bărbatul a fost omorât în jurul ore 22,00, în fața unui bar, iar autoritățile au stabilit un dispozitiv de supraveghere pentru a evita alte incidente.

Autorul crimei ar putea fi un bărbat care ocupă ilegal un apartament din cartier. Acesta ar fi coborât în stradă cu un cuțit în mână și s-ar fi răfuit cu un grup de persoane care au participat la protest. În timpul confruntărilor, o persoană a fost rănită și ulterior a decedat.

Vecinii au anunțat poliția, care se afla în apropiere pentru a asigura siguranța în timpul protestului. Agenții au încercat să reanimeze victima chiar la locul crimei. În scurt timp au ajuns și echipele de urgență ale Servei d’Emergències Mèdiques, care nu au putut să mai facă nimic pentru salvarea vieții românului.

Tensiunea în cartier a crescut și mai mult în urma acestui tragic eveniment, deoarece de mai multe luni există un conflict permanent provocat de o familie care a ocupat ilegal mai multe apartamente.

Autoritățile au fost anunțate, iar primăria a încercat medierea conflictului. Asociația locatarilor din cartier spune că unii ocupanți se ocupă cu traficul de droguri, iar vecinii se strâng în fiecare luni seara pentru a protesta față de această situație.

Protestul de luni era cel de-al cincilea, iar crima a pus pe jar autoritățile, care au decis amplasarea unui dispozitiv format din agenți pe toate străzile cartierului din Barcelona.

La fața locului s-au deplasat și rudele victimei, care au primit sprijin din partea psihologilor de la serviciile sociale.

sursa