Sute de noi locuri de muncă sunt vacante pentru români prin intermediul reţelei europene de recrutare EURES.

Astfel, cele mai noi oferte sunt pentru muncitorii din agricutură. O firmă din Danemarca recrutează sute de lucrători care vor lucra la cules de mazăre în fermele din Portugalia şi Danemarca, în intervalul 1 martie-1 iunie 2016. Candidaţii trebuie să aibă cunoştinţe minime de limba engleză, 18 ani împliniţi. Salariul minim este de 690 de euro brut, pentru 175 de ore de muncă. Cei care culeg mai mult de 1.950 de kilograme primesc în plus 0,35 de euro pentru fiecare kilogram.

1-strainii-cauta-culegatori-de-mazare-se-cer-aproape-30-kg-pe-ora-cazare-la-cort

Polonia are nevoie de 20 de consultanţi de călătorie cu experienţă în turism, cunoscători de engleză şi franceză. Salariul este de 2.300 de zloţi brut pe lună.


Marea Britanie vine cu noi oferte în industria hotelieră şi alimentaţie. Astfel, se caută bucătari de braserie, plătit cu 7.50-8,50 lire pe oră. Angajatorul oferă cazare şi training pentru angajaţi, precum şi concediu plătit. Candidaţii trebuie să-şi depună CV-ul până la finalul acestui an.

Suedia are nevoie de IT-işti plătiţi cu 2.900 de euro brut pe lună pentru cei cu studii de licenţă şi 3.200 de euro pentru cei cu studii masterale.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe http://www.eures.anofm.ro/.

sursa