Un cetăţean american care locuieşte în România este suspectat că a lansat ameninţarea cu bombă care a condus la închiderea a circa 1.000 de şcoli în oraşul american Los Angeles, scrie Mediafax.

Bărbatul susţine că a fost victima hackerilor, afirmă surse citate de postul american CBS.

Vincent Canfield, un american în vârstă de 21 de ani originar din statul Maine care locuieşte de două săptămâni în România, a declarat vineri că a primit o citaţie din partea autorităţilor în ancheta privind mailurile de ameninţare care vizau şcoli din oraşele americane Los Angeles şi New York. Din cauza ameninţărilor cu bombă, aproape 1.000 de şcoli au fost închise zilele trecute în districtul californian Los Angeles.

Tânărul american a precizat că a fost citat în anchetele declanşate de autorităţile din Los Angeles şi din New York, dar nu s-a prezentat încă la audieri. Suspectul susţine că mailurile au fost trimise prin IP-ul computerului său, sugerând că a fost victima unui atac informatic.

Cetăţeanul american a explicat, pentru CBS, că a avut deja discuţii cu anchetatorii americani, dar nu s-a conformat în totalitate citaţiilor. Tânărul a precizat că va lua legătura cu un avocat care l-a reprezentat şi pe fostul angajat NSA Edward Snowden, un activist de integritate refugiat în Rusia după ce a dezvăluit informaţii confidenţiale americane.

Pe 15 decembrie, toate şcolile din Los Angeles au fost inchise si aproape 700.000 de elevi au fost rugati sa ramana in case, în urma unei alerte cu bombă.

Aceeasi amenintare a fost lansata luni si asupra mai multor scoli din New York, dar autoritatile sustin ca este vorba despre o alerta falsa si ca nu este necesara inchiderea institutiilor de invatamant.

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *