Un tânăr de 27 de ani din România a recurs la un gest extrem din dorința de a se întoarce acasă, la familia lui. Cel puţin acesta a spus el că a fost motivul pentru care a jefuit un pensionar aflat în cârje.

Pentru că nu avea bani pentru biletul de întoarcere în țară, Valentin Leocan i-a furat portofelul unui britanic de 86 de ani, iar, ulterior, a scos din contul bătrâului suma de 500 de lire. Prins de autorităţi, Valetin le-a spus judecătorilor că l-a jefuit pe pensionar pentru că nu avea bani şi voia să plătească un drum de întoarcere în România. Mai mult, Leocan nu l-a rănit pe pensionar, iar banii au fost, ulterior, returnaţi.

Românul nu este, însă, la prima abatere de acest gen. Cu trei săptămâni înainte de acest furt, Leocan, condamnat și în România pentru jaf, a bătut un angajat al unei case de pariuri din Thetford, (Norfolk) şi a furat 200 de lire din casa de marcat, împreună cu un complice, tot din România, Silviu Fieraru, de 29 de ani. Un judecător l-a condamnat pe român la 32 de luni de închisoare pentru acest incident.

Pentru această nouă abatere, Leocan a fost condamnat la încă 2 ani și jumătate de închisoare, pe motiv că l-ar fi “vânat” pe pensionarul vulnerabil, care se deplasa în cârje.

După ce-și va ispăși pedeapsa, Leocan nu va fi deportat în România, întrucât judecătorul din Dorchester nu a emis un ordin în acest sens.

sursa: romaniatv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *