Cum trebuie consumat usturoiul ca sa fie eficient. Daca despre cat de sanatos este usturoiul am tot auzit discutandu-se, despre felul in care trebuie sa il consumam, lucrurile sunt destul de confuze. Curatat de coaja si mancat ca atare, zdrobit si adaugat in mancare, sub forma de pudra sau sub forma de pastila?

CUM TREBUIE CONSUMAT USTUROIUL CA SA FIE EFICIENT


Cum trebuie consumat usturoiul ca sa fie eficient.
Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut si-au pus si ei aceasta problema si, dupa numeroase studii, au ajuns la urmatoarea concluzie: cu cat usturoiul se afla intr-o stare mai naturala, cu atat este mai eficient pentru sanatate.

Atat usturoiul intreg, cat si cel sub forma de mujdei au efecte cardioprotective reale si, in cazul unui atac de cord permit o recuperare mai buna si mai eficienta a inimii. Aceste lucruri se datoreaza si hidrogenului sulfurat continut in usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sange si imbunatateste circulatia sanguina.

Cum trebuie consumat usturoiul ca sa fie eficient. Pudra de usturoi, pe de alta parte, nu este un adevarat substitut al usturoiului proaspat.

Cum trebuie consumat usturoiul ca sa fie eficient. Ea nu contine toate proprietatile usturoiului intreg si nici macar aroma puternica a acestuia. De fapt, pudra este obtinuta prin uscarea si pisarea usturoiului si, uneori, pentru un plus de aroma, ii sunt adaugate anumite ingrediente artificiale.

Pilulele de usturoi, chiar daca scad nivelul colesterolului din sange, au un efect destul de nesemnificativ in comparatie cu usturoiul natural sau medicatia obisnuita pentru inima.

Studiile releva ca, de fapt, capsulele de usturoi nu duc la scaderea tensiunii, a zaharului din sange sau la prevenirea atacului de inima, cancerului sau formarea cheagurilor de sange.

sursa: doctorulcasei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *