Scandal de proporţii privind Facultatea Română de Medicină din Sicilia. Luni, în ziua în care au început cursurile, ministrul italian al educaţiei i-a avertizat pe studenţi şi pe familiile acestora că facultatea funcţionează ilegal, nu este acreditată şi că studiile nu vor fi recunoscute în Italia.

Cei 66 de studenți Facultatea românească de Medicină din orașul sicilian Ena, parte a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, au început luni, 13 decembrie, cursurile noului an universitar. În aceeaşi zi, Ministerul italian al educaţiei a transmis un mesaj oficial potrivit căruia instituţia funcţionează în afara legii, diplomele obţinute nu vor avea nicio valoare în Peninsulă, iar absolvenţii nu vor putea lucra niciodată ca medici într-un spital din ţară.

Autorităţile au amintit că 5 persoane sunt anchetate pentru abuz în serviciu pentru că au permis şi susţinut deschiderea acestei universităţi. Cu toate acestea, studenţii sunt mulţumiţi de alegerea pe care au făcut-o.

Facultatea susține că nu are nevoie de acreditare din partea autorităţilor italiene, deoarece Universitatea de care aparţine este recunoscută la nivel european şi diplomele pe care le eliberează sunt valabile automat pe tot teritoriul Uniunii Europene.
sursa: romaniatv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *