Prajitura cu fistic si caise uscate din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, ou, vanilie, fistic, caise uscate.
Ingrediente:
- 1 cana faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita sare
- ½ cana unt
- 1 cana zahar brun
- 1 ou
- 1 lingurita vanilie
- ⅔ cana fistic, decojit, maruntit
- ⅔ cana caise uscate feliate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Intr-un castron amestecati impreuna faina, bicarbonat si sare. Intr-un bol mediu, amestecati impreuna untul si zaharul pana la omogenizare. Adaugati ou si vanilie.
Se adauga amestecul de faina in amestecul de unt si se omogenizeaza cu o spatulă. Adaugati jumatate din cantitatile de fistic si caise. amestecati usor.
Adaugati aluatul in tava si presarati restul de fistic si caise. Coaceti 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca cel putin 15 minute inainte de taiere si servire.
sursa: restaurantedelux