Prajitura cu fistic si caise uscate din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, ou, vanilie, fistic, caise uscate.

Ingrediente:

  • 1 cana faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • ½ cana unt
  • 1 cana zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita vanilie
  • ⅔ cana fistic, decojit, maruntit
  • ⅔ cana caise uscate feliate

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Intr-un castron amestecati impreuna faina, bicarbonat si sare. Intr-un bol mediu, amestecati impreuna untul si zaharul pana la omogenizare. Adaugati ou si vanilie.

Prajitura_cu_fistic_si_caise_uscate

Se adauga amestecul de faina in amestecul de unt si se omogenizeaza cu o spatulă. Adaugati jumatate din cantitatile de fistic si caise. amestecati usor.

Prajitura_cu_fistic_si_caise_uscate_02

Adaugati aluatul in tava si presarati restul de fistic si caise. Coaceti 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca cel putin 15 minute inainte de taiere si servire.

Prajitura_cu_fistic_si_caise_uscate_04

 

sursa: restaurantedelux

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *