Unul dintre fondatorii serviciului secret al Ministerului de Interne, Mihai Tânjală, aflat în insulele Cayman, va afla pe 29 decembrie dacă va fi extrădat în România. Fostul demnitar a fugit din ţară în urmă cu trei ani, după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, într-un dosar DNA

Cazul fostului deputat Mihai Tânjală a fost prezentat la televiziunile locale din Cayman. În imagini, fostul demnitar apare în momentul în care este dus sub escortă la instanţa de judecată care urmează să-i decidă extrădarea în România. Cel care a pus bazele serviciului secret al Ministerului de Interne, cunoscut şi sub denumirea „Doi şi-un sfert”, şi-a acoperit faţa şi nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Un fugar de pe lista Interpol a celor mai căutate persoane a reuşit să stea câteva săptămâni în Cayman fără să fie detectat. Doar atunci când românul Mihai Tânjală a încercat să plece în Jamaica s-a dat alarma”, relata un reporter de televiziune.

După ce încercarea de a fugi în Jamaica a eşuat, fostul demnitar ar fi cerut azil politic în Cayman. Şi această încercare a fost fără succes. Brian Ebanks, unul dintre ofiţerii de la serviciul de imigrări, a comentat cazul românului.

Am primit o informaţie potrivit căreia unui cetăţean român îi este refuzată intrarea în Jamaica şi că a fost trimis înapoi în Cayman. Mi s-a spus să mă duc la Aeroportul Internaţional Owen Roberts. Am aflat că pe numele său era emis un mandat internaţional de arestare”, a precizat ofiţerul pentru televiziunea Cayman27. Presa aşteaptă acum decizia intanţei.

Un fost politician , fondator al serviciului secret al poliţiei române , este după gratii şi aşteaptă extrădarea. Mihai Tânjală este cautat de autorităţile române după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare”, relata Cayman27.

Instanţa urmează să se pronunţe pe 29 decembrie în legătură cu extrădarea lui Mihai Tânjală în România. Fostul parlamentar ar fi fost implicat şi într-o afacere cu despăgubiri de la ANRP în valoare de 100 de milioane de euro, precum şi în privatizarea eşuată a combinatului chimic Nitramonia Făgăraş. 

sursa: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *