Cotlete de porc rumenite in tigaie din: porc, apa, telina, ceapa, ghimbir, sos de soia, sare, zahar, piper alb, piper negru, usturoi, bicarbonat, amidon, ulei de canola, chifle, maioneza, mustar.
Ingrediente saramura:
- 2 cotlete de porc
- 2 cani (500 ml) de apă
- 1/2 tulpină de țelină
- 2 felii de ghimbir
- 4 cepe
- 1 lingura sos de soia
- 1/2 lingura sare
- 1 lingura de zahar
- 1/2 linguriță piper alb măcinat
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 1 1/2 lingura de bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru prajire:
- 1 lingura sos de soia + 1/2 lingura zahar
- 4 linguri amidon
- 1/2 linguriță piper alb măcinat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- ulei de canola
Ingrediente pentru servire:
- 2 chifle
- maioneză
- muștar
Mod de preparare:
Tocati toate ingredientele pentru saramura, cu exceptia cotletelor, pe care le bateti cu un ciocan pentru carne.
Puneti cotletele in saramura pentru 1 ora.
Între timp, se amestecă 1 lingura sos de soia și jumătate lingura zahar. Amestecati impreuna amidon, piper alb si piper negru împreună, apoi amestecati bine.
Clătiți cotletele de porc, apoi se usuca cu un prosop curat. Ungeti cu amestec de sos de soia. Dati prin amestecul de amidon.
Adaugati ulei intr-o tigaie si rumeniti cotletele pe ambele parti pana se patrund bine.
Taiati chiflele in jumatate si ungeti cu maioneză. Așezați cate un cotlet de porc pe cate 1 jumatate unsa si adaugati peste mustar.
Adaugati cealalta jumatate de chifla si serviti.
sursa: restaurantedelux.ro