Coaste de porc marinate la gratar din: coaste de porc, lamaie verde, ceapa verde, miere, sos de soia, sos de peste, condimente pentru porc, usturoi, ghimbir zahar brun.

Ingrediente: 

  • 2 kg coaste de porc
  • felii de lamaie verde si ceapa verde, pentru servire
  • Ingrediente marinată:
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos de pește
  • 1 1/2 lingurita condimete pentru carne de porc
  • 8 catei de usturoi, tocat
  • 2 buc ghimbir, decojit și tocat
  • 3 linguri de zahăr brun

Mod de preparare:

Combina ingredientele pentru marinata într-un castron mic, pastrand deoparte putine condimente.

Coaste_de_porc_marinate_la_gratar

Taiati coastele. Presarati condimente si frecati bine, apoi transferati intr-un castron si adaugati sosul peste. Acoperiti si lasati la marinat 4 ore.

Coaste_de_porc_marinate_la_gratar_02

Se incalzeste gratarul. Scurgeti coastele de excesul de sos si puneti pe gratar.

Coaste_de_porc_marinate_la_gratar_03

Rumeniti pe toate partil pana se patrund. Ungeti frecvent cu sos.

Coaste_de_porc_marinate_la_gratar_04

Se servesc cu felii de lamaie verde si se decoreaza cu ceapa verde tocata.

Coaste_de_porc_marinate_la_gratar_05

 

sursa: restaurantedelux.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *