Coaste de porc marinate la gratar din: coaste de porc, lamaie verde, ceapa verde, miere, sos de soia, sos de peste, condimente pentru porc, usturoi, ghimbir zahar brun.
Ingrediente:
- 2 kg coaste de porc
- felii de lamaie verde si ceapa verde, pentru servire
- Ingrediente marinată:
- 4 linguri de miere
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de sos de pește
- 1 1/2 lingurita condimete pentru carne de porc
- 8 catei de usturoi, tocat
- 2 buc ghimbir, decojit și tocat
- 3 linguri de zahăr brun
Mod de preparare:
Combina ingredientele pentru marinata într-un castron mic, pastrand deoparte putine condimente.
Taiati coastele. Presarati condimente si frecati bine, apoi transferati intr-un castron si adaugati sosul peste. Acoperiti si lasati la marinat 4 ore.
Se incalzeste gratarul. Scurgeti coastele de excesul de sos si puneti pe gratar.
Rumeniti pe toate partil pana se patrund. Ungeti frecvent cu sos.
Se servesc cu felii de lamaie verde si se decoreaza cu ceapa verde tocata.
sursa: restaurantedelux.ro