Un român de 27 de ani se află pe lista celor mai căutați spărgători de locuințe din Londra, dată publicității de Poliția Metropolitană. Fotografia sa se află alături de cele ale altor 11 răufăcători, de diferite naționalități.

Marius-Claudius Hanțu, este căutat de polițiștii din Bromley și Croydon. El nu a apărut la înfățișarea de la tribunal. De asemenea Hanțu mai are la activ și un furt în Peckham, în iulie 2014.

Polițiștii au declanșat operațiunea Bumblebee de depistare a spărgătorilor, la sfârșitul lunii septembrie. Ei caută inclusiv un spărgător care a furat aur în valoare de 10.000 de lire sterline.

Poliția a început inclusiv distribuirea unor kituri denumite SmartWater, lansate în luna mai, care marchează locuințele printr-un cod unic identificabil oricărui polițist.

Până în prezent, peste 95.000 de locuințe din capitală au fost prevăzute cu astfel de sisteme. În total, 440.000 de kituri vor fi distribuite în următorii trei ani.

În luna martie, un cuplu de români pe care un judecător englez l-a botezat „Bonnie și Clyde de România” a ajuns în închisoare pentru spargeri de locuințe.

Cei doi au fost arestați în noiembrie anul trecut, pe podul Dartford, iar în momentul reținerii în mașina lor s-au găsit obiecte de la ultimele două spargeri.

În urma unei percheziții la domiciliul românilor din Ilford, poliția a găsit o adevărată comoară de bunuri furate, de la bijuterii, la articole de uz casnic. Cei doi furau până și halatele de baie din locuințele pe care le spărgeau.

sursa: ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *