Mancarica turceasca de pui din: piept de pui, unt, mango, smantana, sos de soia, cub de supa, faina, curry, ceapa, usturoi, boia iute, sare, piper.

Ingrediente:Mancarica turceasca de pui

  • 1 piept de pui
  • 80 g unt
  • 40 g mango
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 cub de supă
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură praf de curry
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă boia iute sare piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui îl speli şi îl cureţi de pieliţă (dacă are), apoi îl usuci cu un prosop de bucătărie, după care îl tai în bucăţele potrivite.

Ceapa o cureţi, o speli şi o tai cubuleţe, pe care le pui într-o tigaie, împreună cu untul, carnea şi curry-ul. Le căleşti 1/4 oră. Acoperi carnea cu făină şi căţelul de usturoi tocat mărunt şi o mai prăjeşti timp de 5 minute. Cubul de supă îl dizolvi în 100 ml apă şi îl amesteci în tigaie, apoi mai laşi totul circa 5 minute la foc mic.

Condimentezi cu sare, piper şi boia iute sau dulce, după gust. Faci un sos din mango, sos de soia şi smântână. Cureţi mango de coajă şi îl tai cubuleţe, apoi îl pui în vasul robotului, adaugi şi sosul de soia şi smântână şi le pasezi până devin o pastă. Dregi mâncărica cu acest sos, făcut din mango, sos de soia şi smântână.

Serveşti mâncărica cu lipii calde şi orez.

 

sursa: restaurantedelux.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.