Hotelul Address Downtown din Dubai a luat foc joi seara, cu puțin timp înainte de trecerea dintre ani. Contactat de DC News, Ministerul Afacerilor Externe a spus că până la acest moment nu există români printre victimele incendiului.

Toți rezidenții hotelului din Dubai afectat joi seară de un incendiu uriaș au fost evacuați din clădire, a informat un înalt funcționar al poliției, citat de AFP. Cel puțin 16 persoane au fost rănite, iar o persoană se pare că a murit.

Eduard Irimia, un român cazat în hotelul din Dubai care a luat foc, a vorbit despre incendiul devastator:

“Este o mobilizare de forte extraordinară, pericolul este panica creată de acești oameni care sunt pe stradă. Sunt ambulanțe, sunt zeci de mașini de pompieri. Este un posibil act terorist pentru a crea panică. Este un incendiu suspect, foarte rapid s-a propagat, în numai două minute”, a spus românul la un post TV, citat de DC News.

Potrivit sursei citate, marile agenții de turism din București nu au avut oferte la hotelul Address Downtown din Dubai, locul unde s-a produs teribilul incendiu.

Românii care au ajuns acolo cel mai probabil s-au dus pe cont propriu, fie și-au luat bilet din alte țări. De asemenea, mai există posibilitatea ca românii care se aflau în acel clădire să facă parte din personalul hotelului.

Un incendiu uriaș a izbucnit joi seară, chiar înainte de Revelion, în centrul orașului Dubai. Potrivit BBC, ar exista 1 mort și 16 răniți, dar nu se știe încă nimic despre cauza incendiului.

Focul a cuprins un zgârâie-nori de lângă celebra clădire Burj Khalifa. În clădirea aflată în flăcări se află hotelul de 5 stele The Address Downtown, potrivit ITV News.

Peste cincizeci de mașini de pompieri și intervenție s-au deplasat la locul incendiului.

Hotelul de lux 63 de etaje are 196 de camere și 626 de apartamente rezidențiale.

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *