Mai multe persoane ranite, sambata, intr-o explozie produsa intr-un local din Chisinau vor transportate la Bucuresti.

O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, efectueaza, duminica, un zbor umanitar de urgenta pe ruta Otopeni – Chisinau – Otopeni, pentru transferul in Romania a trei pacienti care au suferit arsuri grave, in urma unui incendiu care a avut loc sambata in capitala Republicii Moldova, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Interne, remis Ziare.com.

 Aeronava militara a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni in jurul orei 11:00.

“Echipamentele medicale specifice si asistenta pacientilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipa medicala a SMURD, sprijinita de medici si paramedici militari.

Misiunea este executata la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne. Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu – pilot, capitan Claudia Voicu – copilot, maistru militar Ovidiu Lupu – loadmaster, locotenent-colonel Dragos Tudose – medic si plutonier Gabriel Mardale – paramedic”, arata sursa citata.

O explozie puternica a avut loc sambata dupa amiaza la Chisinau. 20 de persoane, printre care copii, au fost ranite si au fost transportate la spital, majoritatea cu arsuri.

Procuratura municipiului Chisinau investigheaza sub aspect penal cazul deflagratiei din centrul capitalei moldovene, scrie Unimedia.

sursa: ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *