Premierul în exerciţiu, Gheorghe Brega, a emis astăzi o dispoziţie prin care cere Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină să asigure, în termen de o zi, încadrarea în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală a persoanelor neasigurate care au avut de suferit în urma exploziei din 9 ianuarie a.c, într-un local din Piața Centrală din Chișinău.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, opt dintre victimele deflagraţiei nu dispun de poliţe de asigurare medicală, inclusiv două persoane transportate ieri, 10 ianuarie, în România.

Şeful interimar al Guvernului a mai cerut Ministerului Sănătăţii să asigure, în continuare, toată asistenţa medicală necesară răniţilor.

Deschide.MD amintește că sâmbătă a avut loc o explozie într-o cantină de la Piața Centrală, în urma căreia aproximativ 14 persoane au suferit arsuri grave. Deflagrația a fost provocată de o scrugere de la butelia de gaz, folosită pentru prepararea mâncării. În urma tragediei, ieri seara administratoarea cafenelei unde s-a produs incendiul şi soţul acesteia au fost retinuţi pentru 72 de ore.

sursa: http://deschide.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *