În fiecare an când revine acasă face lucruri pe care puțini le mai fac. De la munca de șantier, trece direct la acte caritabile!

Un vasluian de o mărinimie rară scrie an de an o poveste pe care conaționalii noștri ar trebui să o pună în ramă. Potrivit jurnaliștilor de la Fluierul.ro, Ionel Pascu, un fost cioban de 35 de ani, a lăsat averea și toate cele dragi la vatră pentru a-și face o viață mai bună pe meleagurile Austriei, o țară pe cât de prosperă pe atât de amabilă cu cei care vor un destin mai roz.

Vasluianul, posesor doar al unei umilediplome de opt clase, vine cu drag în fiecare prag de sărbători acasă nu doar pentru a revedea pe cei dragi, ci și pentru a turna lumină și dragoste în sufletele celorabandonați de soartă sau de familiile lor. Păstrător și următor al unor tradiții europene și strămoșești de mult uitate, vasluianul Ionel Pascu umple remorca mașinii sale cu lucruri donate de statul austriac și, începând de la Arad și până la Vaslui, se oprește din casă în casă, din orfelinat în orfelinat, împărțind cu mărinimie lucruri și alimente deopotrivă bătrânilor și copiilor nevoiași.

Odiseea vasluianului a început în urmă cu 11 ani când a părăsit orașul natal Bârlad, plecând împreună cu soția și cu băiatul în Austria. După ce a început să câștige ceva bani, s-a hotărât să deschidă o mică afacere în localitatea natală, care să-i permită să poată reveni și trăi într-o bună zi din banii câștigați cu sudoarea frunții sale.

 Reședința aleasă în Austria este una de vis. În localitatea Imst Solden peisajul oferit de munții Alpi este unul desprins din tablourile de vis. Aflată la granița cu Elveția și cu Italia micuța și cocheta localitate este locul în care românul lucrează din greu la tăiat betoane pentru a-și împlini un vis mai vechi acela de a ridica o pensiune turistică unde să găzduiască românii care vin în vacanță.

Ionel Pascu a mai subliniat că nu va renunța la acțiunile umanitare iar cea din preajma Crăciunului se datorează campaniei reușite inițiată cu sprijinul clubului „Off Road” Bârlad din comuna Coroiești, unde s-au strâns foarte multe lucruri și alimente donate cu mărinimie de săteni și primărie.

 

sursa: http://ro.blastingnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *