Tortilla cu somon din: somon, lamaie, ardei iute, sos adobo, sirop de artar, usturoi, sare, varza de bruxelles, piper, tortilla, branza de capra, rodie, ceapa rosie, coriandru.
Ingrediente:
- 2 file-uri de somon
- 1½ lămâi
- 1 ardei iute in sos adobo
- 1 lingura sos adobo
- 1 lingurita sirop de arțar
- 2 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
- sare
- 2 cesti varza de bruxelles tocata
- piper proaspăt măcinat
- 8 tortilla
- 100 gr brânză de capră, maruntita
Ingrediente pentru salsa:
- 1¼ cani rodie
- ¼ ceasca ceapa rosie
- 1 ardei iute, fara semințe și tocat marunt
- ¼ cană frunze coriandru
- suc de la 1/2 lime
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Clătiți fileurile de somon sub apă rece și uscati cu prosoape de hartie. Așezați peștele într-o punga care se inchide ermetic. Într-un castron mic, combinati sucul de lime, ardei iute, sos adobo, sirop de arțar și usturoi feliat. Se toarnă amestecul în punga cu somon. Agitati si marinati timp de 30 de minute.
Între timp, puneți varza de Bruxelles feliata într-un bol. Adaugati suc de lime și un vârf de cuțit de sare și piper. Amestecati pentru se a combina.
Pentru salsa, amestecati bine toate ingredientele. Pastrati la rece.
Preîncălziți grătarul, ungeti usor si adaugati somonul, gatiti 4 minute pe fiecare parte.
Transferati pe o farfurie si maruntiti cu o furculita.
Incalziti tortilla. Pe fiecare tortilla adaugati somon, vaza si salsa. Garnisiti cu branza de capra si serviti cu felii de lime.
sursa: restaurantedelux.ro