Tortilla cu somon din: somon, lamaie, ardei iute, sos adobo, sirop de artar, usturoi, sare, varza de bruxelles, piper, tortilla, branza de capra, rodie, ceapa rosie, coriandru.

Ingrediente: 

  • 2 file-uri de somon
  • 1½ lămâi
  • 1 ardei iute in sos adobo
  • 1 lingura sos adobo
  • 1 lingurita sirop de arțar
  • 2 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • sare
  • 2 cesti varza de bruxelles tocata
  • piper proaspăt măcinat
  • 8 tortilla
  • 100 gr brânză de capră, maruntita

Ingrediente pentru salsa:

  • 1¼ cani rodie
  • ¼ ceasca ceapa rosie
  • 1 ardei iute, fara semințe și tocat marunt
  • ¼ cană frunze coriandru
  • suc de la 1/2 lime
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Clătiți fileurile de somon sub apă rece și uscati cu prosoape de hartie. Așezați peștele într-o punga care se inchide ermetic. Într-un castron mic, combinati sucul de lime, ardei iute, sos adobo, sirop de arțar și usturoi feliat. Se toarnă amestecul în punga cu somon. Agitati si marinati timp de 30 de minute.

Tortilla_cu_somon
Între timp, puneți varza de Bruxelles feliata într-un bol. Adaugati suc de lime și un vârf de cuțit de sare și piper. Amestecati pentru se a combina.

Tortilla_cu_somon_02

Pentru salsa, amestecati bine toate ingredientele. Pastrati la rece.

Tortilla_cu_somon_03
Preîncălziți grătarul, ungeti usor si adaugati somonul, gatiti 4 minute pe fiecare parte.

Tortilla_cu_somon_04

Transferati pe o farfurie si maruntiti cu o furculita.

Tortilla_cu_somon_05
Incalziti tortilla. Pe fiecare tortilla adaugati somon, vaza si salsa. Garnisiti cu branza de capra si serviti cu felii de lime.

Tortilla_cu_somon_06

 

sursa: restaurantedelux.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.