Top 5 alimente pansament pentru sanatatea stomacului. Persoanele care sunt diagnosticate cu gastrită trebuie să aibă grijă ce mănâncă, deoarece starea lor se poate înrăutăţi.

Senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului, dureri insuportabile ale stomacului, aciditate gastrică, Top 5 alimente pansament pentru sanatatea stomaculuigreaţă. Recunoaşteţi semnele. Toamna este anotimpul în care numărul persoanelor care suferă de gastrită creşte.

Medicul gastro-enterolog Mihai Ciocârlan, de la Spitalul Fundeni, din Capitală, spune că gastrita sau ulcerul apar din cauza infecţiei cu o bacterie, sau din cauza anumitor medicamente precum cele antiinflamatoare. „Acestea atacă stomacul, iar gastrita se vede numai în urma unei analize endoscopice sau la biopsie”, adaugă dr. Ciocârlan. Medicii nutriţionişti spun că persoanele care sunt diagnosticate cu această afecţiune trebuie să aibă grijă ce mănâncă, deoarece starea lor se poate înrăutăţi, în special în această perioadă.

TOP 5 ALIMENTE PANSAMENT PENTRU SANATATEA STOMACULUI. – 1.OUALE CALMEAZA ACIDITATEA GASTRICA

Astfel, oul fiert calmează aciditatea gastrică. „Oul trebuie să fie moale, şi în nici un caz prăjit, deoarece, în caz contrar, stomacul trebuie să «muncească» mai mult, iar aciditatea gastrică este stimulată”, spune nutriţionistul Tiberiu Viorel Mogoş, de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. Dr. Nicolae Paulescu”.

TOP 5 ALIMENTE PANSAMENT PENTRU SANATATEA STOMACULUI. – 2. LACTATELE ŞI BRÂNZETURILE SUNT RECOMANDATE PERSOANELOR CARE SUFERĂ DE GASTRITĂ.

Medicul Mogoş atenţionează însă că pacienţii trebuie să evite brânzeturile sărate, pentru că acestea agravează starea. Este recomandată brânza dulce de vaci, urda şi caşul nesărat.

TOP 5 ALIMENTE PANSAMENT PENTRU SANATATEA STOMACULUI. – 3. LEGUMELE

Legumele fac parte din categoria alimentelor permise în această boală, dar nutriţionistul recomandă mâncarea lor sunt formă de preparate, chiar dacă prin fierbere se pierd substanţele nutritive şi vitaminele.

TOP 5 ALIMENTE PANSAMENT PENTRU SANATATEA STOMACULUI. – 4. PÂINEA PRĂJITĂ CALMEAZĂ ACIDITATEA.

„Atenţie însă, nu orice fel de pâine face bine pacienţilor care au leziuni la stomac. Este indicată pâinea albă, în nici un caz cea neagră, de secară sau grahamul, deoarece acestea conţin foarte multe seminţe, care stimulează sucul gastric”, completează dr. Mogoş.

TOP 5 ALIMENTE PANSAMENT PENTRU SANATATEA STOMACULUI. – CARNEA SLABA DE PESTE SAU PUI

Carnea pentru a putea fi inclusă pe lista alimentelor permise în cazul gastritei trebuie să fie fiartă şi să fie slabă, precum cea de pui sau de peşte.

 

sursa: doctorulcasei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *