Unirea Principatelor Romane este marcata si de comunitatea romanilor din Madrid, pentru care se organizeaza un eveniment cu participarea unor interpreti, instrumentisti si poeti romani consacrati pe meleaguri iberice.

Asociatia “Pro Vita Lex” din Torrejon de Ardoz si Asociatia “Diverbium” din Madrid, in colaborare cu ziarul Romania Expres, Asociatia Scriitorilor si Artistilor Romani din Spania (ASARS) si Primaria orasului Torrejon de Ardoz organizeaza sambata seara un spectacolul dedicat Zilei Unirii.

Astfel, romanii din Comunitatea Madrid vor sarbatori 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane bucurandu-se de momente artistice si poetice ai caror protagonisti sunt romani talentati care traiesc pe meleaguri iberice. Printre acestia se numara interpretii Ana Mitrica, Aurel Cojocariu, Cristina Maria Vlasin, Elena Ninerica si Rodica Balanca, instrumentistii Bruno Marin, la viola, Nicolae Bobicescu, la nai si Veaceslav Moscalenco, la flaut, precum si scriitorii Dragos Popa, Gelu Vlasin, Marin Dumitrescu, Marius Girnita, Mioara Risnoveanu si preotul Vasile Eugen Barz, informeaza cotidianul on-line Romania Expres.

Evenimentul intitulat “Hai sa dam mana cu mana” este gazduit la Centrul Cultural “Las Fronteras” din localitatea madrilena Torrejon de Ardoz.

Un moment atractiv in cadrul aceluiasi eveniment va fi si prezentarea de costume populare romanesti pe care o va sustine grupul de dansuri populare compus din membri si copii ai “Asociatiei Pro Vita Lex” coordonati de Angela Petre si Valentina Petre.

La finalul spectacolului toti cei prezenti vor putea degusta cateva produse traditionale romanesti puse la dispozitie de reteaua de magazine “Carmangeria Romaneasca”, Covrigaria Horno Artesano din Torrejon de Ardoz si Restaurantul “Acasa” din Velilla de San Antonio.

 

sursa: ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *