Antreprenorii români din Marea Britanie continuă să dea un suflu românesc economiei britanice, activând în cele mai diverse domenii și punându-și amprenta în comunitatea locală unde își fac afacerile. De această dată, am vorbit cu patronul unei afaceri românești care vinde produse pentru instalații sanitare.

Magazinele alimentare românești nu mai sunt ceva nou pe străzile orașelor din Marea Britanie, unde nenumărate steaguri tricolore, simboluri și personalități românești de la Dracula la Bacovia împodobesc locațiile pe „high street”-ul britanic. Mai puțin cunoscute sunt activitățile antreprenoriale românești în magazine cu alt fel de marfă. Am descoperit în Londra un magazin de instalații sanitare condus de doi români, care îi deservește atât pe constructorii români, nu puțini la număr în capitala de pe Tamisa, cât și pe instalatorii de orice nație care le trec pragul.

D&D Plumbing and Heating este situat în cartierul Acton din vestul Londrei, pentru că cei doi parteneri care au preluat magazinul se intersectează în acea zonă. Unul locuiește lângă Heathrow, iar celălalt lângă Hanger Lane. Cei doi au preluat magazinul de la niște antreprenori iranieni care nu făceau bani cu el, dar aveau contractul de închiriere pe 10 ani și nu puteau să îl închidă pentru că ar fi avut de plătit chirie. Investiția s-a ridicat la 80.000 de lire, cu marfa din el inclusă în preț. Cei doi au renovat și mărit spațiul, au instalat un „showroom” în vitrine și au cumpărat mai multă marfă.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *