Aplicaţiile pe mobil au apărut şi pentru românii din străinătate. După aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, creată de MAE şi pusă la dispoziţia celor care călătoresc sau au nevoie de serviciile consulare, s-a născut o alta, de această dată fiind o iniţiativă privată.

Aplicaţia, care se numeşte “myRo”, este accesibilă tuturor, este gratuită şi se adresează tuturor românilor din străinătate.Aplicaţia are secţiunile servicii, anunţuri şi evenimente şi în afara faptului că poate fi accesată gratuit dă posibilitatea tuturor persoanelor să îşi înscrie în acelaşi timp activitatea, afacerea sau să anunţe un eveniment cultural sau de orice altă natură în interesul românilor care trăiesc în ţările respective sau oriunde străinătate.

“Ai nevoie de un doctor, avocat, mecanic sau contabil în străinătate, cu siguranţă îţi e mai uşor să lucrezi şi să negociezi cu un român?”. Exact aşa s-au gândit şi Alina Balaţchi (foto) împreună cu Radu Ailincăi, fondatorii aplicaţiei myRO. Împreună cu o echipă de profesionişti cu profiluri diverse, dar cu aceleaşi nevoi şi dorinţa de ajutor, a început dezvoltarea aplicaţiei care-şi propune să fie un loc de întâlnire al cererii şi ofertei de servicii oferite şi utilizate de românii din diaspora pentru conaţionali, în cât mai multe ţări în care există o comunitate considerabilă.

Aplicaţia a fost descărcată deja de peste 7.500 de persoane şi numărul de anunţuri pentru servicii şi evenimente a depăşit deja 2000, ceeea ce înseamnă că peste 25% din utilizatori îşi oferă deja serviciile prin intermediul myRO.

Echipa a ajuns la 45 membri, în mare parte profesionişti românicare lucrează în diferite arii de business din Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Qatar sau chiar Japonia. Echipa este într-o continuă dezvoltare pentru că nevoile sunt diverse, iar expertiza românilor recunoscuţi deja peste hotare pentru spiritual antreprenorial este întotdeauna unul din cele mai valoarease active ale unui start-up.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *