Persoanele fizice autorizate (PFA – self-employed) care au datorii la contribuțiile sociale (NICs – National Insurance Contributions) au început să primească scrisori de recuperare a banilor de la firme private. În pragul unor schimbări la modalitatea de colectare a acestor contribuții, fiscul apelează la companii private pentru a scădea cât mai rapid suma datorată de PFA la stat și a începe noul sistem „de la zero”.

Contribuțiile sociale (National Insurance Contributions) sunt cele care asigură atât pensia de stat și accesul la sistemul medical național NHS, cât și accesul la anumite ajutoare sociale. Până acum, colectarea acestora de la persoanele PFA (self-employed) se făcea prin plata lunară din contul bancar (direct debit) sau prin facturare o dată la șase luni. Însă Ministerul de Finanțe britanic a pus la cale un nou sistem de colectare, pentru a ușura și simplifica plata.

Astfel, începând cu aprilie 2016, colectarea NICs se va face prin intermediul închiderii de an (tax return). Datorită acestei schimbări, HMRC vrea să aducă situația datornicilor la zi și a apelat la firme de recuperatori care să rezolve cât mai repede situația. „Fiscul are ca scop ca fiecare PFA să fie la zi cu plata contribuțiilor în momentul începerii noului sistem de colectare”, ne spune Ovidiu Mihali de la o firmă de contabilitate din Londra.

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *