Amazon va înființa în 2016 mii de locuri de muncă în Europa, inclusiv în România, concomitent cu dezvoltarea serviciilor de livrare a alimentelor Pantry și Fresh, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Multe dintre aceste posturi, dintre care 2.500 vor fi în Marea Britanie, vor ajuta la extinderea rețelei europene, precum și la concentrarea pe operațiunile de cercetare și dezvoltare din UE. Noile roluri vor contribui și la îmbunătățirea infrastructurii de sprijin a operațiunilor de cloud-computing. În 2015, Amazon a înființat 10.000 de locuri de muncă în Europa, prin cea mai mare campanie de recrutări din istoria companiei, numărul total al angajaților depășind 40.000.

Amazon a investit peste 15 miliarde de euro din 2010 în infrastructura și operațiunile din Europa. Recent, a anunțat noi investiții în Londra, pentru un nou sediu central și un nou centru de date destinat clienților serviciilor web ale Amazon, pe lângă centrele existente în Frankfurt și Dublin.

Totodată, vor fi angajați specialiști IT și ingineri software pentru centrele din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Olanda, Polonia, România și Spania.

În România, Amazon a înființat în 2005 un centru de dezvoltare la Iași.

 

sursa: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *