Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Norvegiei că a fost emisă o alertă meteo de vreme severă, cod roșu, valabilă până duminică în șapte regiuni din această țară, ca urmare a manifestărilor meteorologice extreme provocate de furtuna Tor.

Institutul norvegian de meteorologie a emis avertizarea meteo pentru regiunile Hedmark, Oppland, Buskerud, Hordaland, Sogn og Fjordane, More og Romsdal și Trondelag, potrivit unui comunicat al MAE.

MAE subliniază că în după-amiaza zilei de vineri este posibil ca furtuna să se dezvolte mai intens pe direcția Oslo-Trondelag și să se transforme în uragan pe arii extinse, cu vânt puternic de 35 — 50 m/s. Totodată, în zonele de coastă din Hordaland și Sogn og Fjordane înălțimea valurilor ar putea ajunge până la 13 metri.

Informații actualizate privind avertizările meteorologice locale se găsesc pe website-ul Institutului norvegian de Meteorologie la adresa http://www.yr.no/spesialvarsel/ekstrem.html.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro și www.meteoalarm.eu și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”, care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îți poate salva viața!”.

sursa: romaniatv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *