În urma scandalului provocat de trișarea rezultatelor emisiilor de poluare, toată conducerea Volkswagen a fost schimbată.

 

Johann Jungwirth, este noul director al Volkswagen Group pentru Departamentul de Transfomare Digitală.

 

Jungwirth a fost președinte și CEO la Divizia de cercetare Nord Americană a Mercedes-Benz din Palo Alto. El este omul din spatele succesului răsunîtor înregsitrat de inovațiile aduse modelului F 015 concept car, și a tehnologiei revoluționare din interiorul S- Class Bertha Benz.

 

Acum un an, inginerul de origine română a sărit în barca celor de la Apple, unde a ocupat funcția de Director la Mac Systems Engineering, deși era curtat de Volkswagen de mai mult timp, conform unor surse din Wolfsbur.

 

Pentru a-l aduce în cadrul companiei, i s-a dat un post atât de important, încât îi este subordonat direct lui Matthias Müller, CEO Volkswagen Group.
Johann Jungwirth s-a născut pe 3 Mai, 1973, la Miercurea Sibiului și a urmat inginerie electrică la Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Stuttgart și motoare mașini la Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, MA (USA).

 

Johann Jungwirth este căsătorit și are doi copii.

 

sursa: stiridiaspora.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *