15 alimente care curata toxinele din organism – Cand vine vorba despre eliminarea toxinelor periculoase din organism alimentele sunt cele mai bune solutii. Vei fi uimit sa afli cum multe dintre alimentele tale favorite ajuta la detoxifierea organelor interne precum ficatul, intestinele, rinichii dar si a pielii prevenind astfel acumularea de toxine in organism. Iata 15 alimente care curata toxinele din corp.

15 ALIMENTE CARE CURATA TOXINELE DIN ORGANISM

15 alimente care curata toxinele din organism15 alimente care curata toxinele din organism – Mere

Merele sunt bogate in pectina, un tip de fibre ce impiedica cresterea colesterolului si acumularea de metale grele in organism si tocmai de aceea ajuta la eliminarea toxinelor si curata intestinele.

15 alimente care curata toxinele din organism – Avocado

Acest fruct plin de nutrienti scade colesterolul, dilata vasele de sange si toxinele care pot distruge arterele. Avocado contine glutation, un nutrient ce anihileaza cel putin o treime din substantele cancerigene ce patrund in corp si, in acelasi timp, ajuta la detoxifierea ficatului de substantele chimice sistetice.

15 alimente care curata toxinele din organism – Sfecla

Sfecla contine un amestec unic de compusi naturali care ajuta la purificarea ficatului si a sangelui.

15 alimente care curata toxinele din organism – Afine

Afinele sunt un superaliment ce contin aspirina naturala care ajuta la refacerea tesuturilor afectate de inflamatia cronica dar si a reducerii durerii. Totodata, afinele actioneaza asemeni unui antibiotic anihiland bacteriile din tractul urinar, ceea ce are ca efect prevenirea infectiilor. Nu in ultimul rand, afinele au proprietati antivirale care impiedica toxinele sa ajunga in creier.

 15 alimente care curata toxinele din organism – Varza

Bogata in numerosi compusi anticancerigeni si antioxidanti, varza ajuta ficatul sa descompuna hormonii in exces. De asemenea, ajuta la curatarea tractului digestiv si neutralizeaza compusii periculosi care se gasesc in fumul de tigara. De asemenea, intareste abilitatea ficatului de detoxifiere.

15 alimente care curata toxinele din organism – Telina si semnintele de telina

Sunt excelente cand este vorba despre eliminarea toxinelor din sange si, in plus, contin diversi compusi anticancerigeni care ajuta la eliminarea celulelor cancerigene din corp. Semintele de telina, in special, contin peste 20 de substante antiinflamatorii.

15 alimente care curata toxinele din organism – Merisor

Curata organismul de bacteriile si virusii periculosi aflati in tractul urinar datorita substantelor antibiotice si antivirale continute de merisor.

 15 alimente care curata toxinele din organism – Semintele si uleiul de in

Bogate in acizi grasi, in special in omega 3, semintele si uleiul de in sunt esentiale pentru detoxifierea organismului.

15 alimente care curata toxinele din organism – Usturoi

Usturoiul ajuta la distrugerea bacteriilor periculoase, a parazitilor intestinali si a virusilor din organism, in special din sange si intestine. De asemenea, ajuta la curatarea vaselor sanguine si are proprietati anticancerigene si antioxidante care ajuta organismul sa scape de substantele periculoase. In plus, usturoiul ajuta la curatarea tractului respirator prin eliminarea mucusului din plamani si sinusuri. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii consuma usturoiul proaspat si nu pudra care nu are niciuna dintre proprietatile enumerate mai sus.

15 alimente care curata toxinele din organism – Grapefruit

Acest fruct contine pectina, o fibra ce inhiba acumularea de colesterol si, prin urmare, curate sangele. De asemenea, pectina inlatura si metalele grele si ajuta la eliminarea lor. In plus, compusii sai antivirali ajuta la eliminarea virusilor din organism. In plus, grapefruitul este un excelent ingredient pentru detoxifierea intestinala si a ficatului.

15 alimente care curata toxinele din organism – Kale

Prepara la aburi kale pentru a beneficia de compusii sai anticancerigeni si antioxidanti care ajuta la eliminarea substantelor periculoase din organism. In plus, kale este bogata in fibre, lucru ce ajuta la curatarea tractului intestinal. Asemeni verzei, kale ajuta la neutralizarea compusilor din fumul de tigara si imbunatateste abilitatea de detoxifiere a ficatului.

15 alimente care curata toxinele din organism – Fasole

Fasolea contine din abundenta fibre ce ajuta la reducerea nivelului colesterolului, curata intestinele si regleaza nivelul zaharului din sange. Fasolea mai ajuta si la protectia organismului de diverse forme de cancer.

15 alimente care curata toxinele din organism – Lamai

Ajuta la detoxifierea ficatului, datorita continutului de vitamina C, de care organismul are nevoie pentru a produce glutation – care ajuta ficatul sa scape de diversi compusi chimici.

15 alimente care curata toxinele din organism – Alge marine

Studii realizate la Universitatea McGill din Montreal au demonstrat ca algele impiedica acumularea si eliminarea substantelor radioactive, dar si a metalelor grele din organism. In plus, algele marine contin o multime de minerale.

15 alimente care curata toxinele din organism – Nasturel

Ajuta la detoxifierea organismului si distruge celulele canceroase din organism. Un studiu realizat la Norwich Food Research Centre din Marea Britanie a aratat ca fumatorii care consumau 170 de grame de nasturel pe zi eliminau o cantitate mai mare de substante cancerigene prin urina.

Consumul unei varietati de fructe si legume proaspete ajuta organismul sa elimine mai multe substante periculoase.

 

sursa: doctorulcasei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *