A fost ucis pe loc într-un cutremurător impact frontal la volanul maşinii sale Fiat Punto. Ştefan Cozma, de 45 de ani, român de mai mult timp rezident la Montecarlo (localitate în provincia Lucca), şi-a pierdut viaţa în timp ce se întorcea acasă în dimineaţa de 31 ianuarie.

Accidentul a avut loc în jurul orei 12,40 pe via Mammianese la San Salvatore di Montecarlo. Pasajul feroviar îngust nu i-a lăsat nicio cale de scăpare. Salvatorilor trimişi la faţa locului de 118 nu le-a rămas altceva de făcut decât să constate decesul muncitorului, care era la volanul maşinii fără alţi pasageri şi care lasă în urmă o soţie şi un copil mic.

Impactul cu un Seat Alhamba, condus de un tânăr marocan de 30 de ani, care se afla în maşină împreună cu doi copii mici, a fost deosebit de violent. Pentru Ştefan a fost inutilă ridicarea în zbor a elicopterului medical Pegaso care nici măcar nu a aterizat la locul accidentului. Medicul sosit cu ambulanţa, după ce a încercat o disperată manevră de reanimare, a trebuit să se resemneze.

Pompierii au intervenit cu un echipaj la faţa locului pentru a elibera corpul lui Cozma dintre fiare şi a permite intervenţia, inutilă, a paramedicilor. Tânărul de 30 de ani de la volanul maşinii Seat, în ciuda violentului impact, a reuşit să iasă singur din maşină şi să-şi scoată copiii răniţi uşor dar, din fericire, fără ca viaţa să le fie în pericol.

Carabinierii efectuează anchete pentru a clarifica detaliile tragediei. Potrivit unei prime reconstituiri, Cozma era la volanul vechiului său Fiat Punto şi călătorea dinspre Marginone către San Salvatore. Odată sosit la pasaj a intrat în acesta în timp ce maşina Seat, care circula în direcţie opusă, ieşea. În timpul impactului frontal automobilistul de 45 de ani a fost aruncat înspre parbriz şi a murit pe loc.

Printre cauze ar putea să fie atât viteza cât şi imprudenţa care s-a dovedit apoi fatală. În acel loc limita de viteză este de 50 de km/oră şi chiar dacă nu există obligaţia de sens unic alternat pasajul feroviar este foarte îngust şi e dificil ca două maşini să treacă deodată prin el. Maşina Seat de 7 locuri era prea mare pentru ca Fiatul Punto să poată să treacă în acelaşi timp evitând impactul.

 

sursa: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *