”Dacă merg într-o țară străină și văd un mesaj în italiană printre multe mesaje scrise într-o limbă pe care nu o înțeleg, îl citesc imediat. Am aplicat același mecanism…”

Potrivit lui Domenico Presti, primar leghist din Arcade,comunicarea și siguranța merg mână în mână. Localitatea sa cu patru mii de suflete din provincia Treviso este supravegheată 24 de ore din 24 de circa treizeci de camere de luat vederi. Piață, cimitir, străzi, școli… nu e colț care să scape obiectivelor lor, dar cum să-i descurajezi pe rău intenționați înainte să intre în acțiune?

Astfel acum primarul se mândrește și cu pancartele plasate la intrarea în Arcade. Pe ele scrie: ”Localitate supravegheată” și sunt traduse în engleză, franceză, română, albaneză și arabă. Dacă primele două limbi sunt de acum un standard, ultimele trei fac vâlvă. De fapt folosesc, cuvintele sunt ale sale, să ”avizeze etniile care dau cele mai multe lovituri astăzi: românii și albanezii care sunt amatori de furturi, și apoi o parte dintre arabi”.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *