Etnografi de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ aureprezentat România la celebrul Carnaval de la Veneţia, ce a debutat la 31 ianuarie. Ţara noastră a participat la secţiunea„Costume istorice“, unde modele au fost chiar specialiştii de la muzeu, care au defilat la parada din Piaţa San Marco.
Îmbrăcaţi în superbele costume populare tradiţionale din principalele regiuni ale ţării, etnografii au făcut astfel cunoscut lumii mândrul port românesc.
„De data asta nu am fost spectatori, ci actori. Delegaţia României a fost prezentă la parada costumelor istorice şi a fost bine cotată alături de cea a Germaniei. A fost un moment minunat şi emoţionant să auzi numele Muzeului Satului din Bucureşti pronunţat cu simpatie de pe scena Carnavalului din Piaţa San Marco. Şi tot acolo, pentru zecile de mii de oameni care umpleau piaţa până la refuz, s-a anunţat expoziţia de la Centrul cultural San Salvador. Feminitate şi împodobire din Romania. Costumele noastre au făcut senzaţie“, a relatat dr. Paula Popoiu, directoarea Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“.
Expoziţia etnografică „Feminitate şi împodobire“, realizată în colaborare cu Institutul Cultural Român, poate fi vizitată în Galeria Telecom Future Centre din Veneţia (Campo San Salvador 4826), în perioada 30 ianuarie – 21 februarie. Evenimentul face parte din programul oficial al Carnavalului de la Veneţia 2016.
citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com