Locul de muncă sigur şi bine plătit este criteriul principal pe baza căruia mulţi dintre românii care au poposit în ultimii ani în Marea Britanie (sau oriunde altundeva în lume) pot spune cu mâna pe inimă că sunt fericiţi. Dar, după un timp, cum stă în firea omului, pretenţiile cresc, iar o relocare într-unul din „cele mai fericite zece oraşe britanice” prezentate de The Guardian ar putea fi soluţia salvatoare.

 

10) Bristol

„Bristol este un oraş minunat în care să lucrezi”, zice Jonathan May, directorul companiei Hubbub, cu sediul chiar în acest oraş. „Are vitalitatea şi cultura unui oraş mare, întreţinând totodată şi sentimentul unei comunităţi unite, prietenoase. Spaţiile de birouri sunt ieftine, adevărate chilipiruri când le compari cu alte oraşe. Este un oraş cu multe spaţii verzi, perfect pentru ciclişti şi e încărcat cu magazine şi comercianţi independenţi.”

 

9) Southampton

„În Southampton beneficiezi de un bine definit spirit de comunitate, este un loc unde chiar poţi fi fericit la locul de muncă”, spune Crystal Mintram, un tehnician-arhitect din Southampton, pentru The Guardian. „Chiar dacă avem aici companii mari, în cartierele mai mici sunt o mulţime de afaceri locale independente. Se face şi mult voluntariat la care poţi contribui, ceea ce îţi dă sentimentul că faci parte dintr-o comunitate căreia îi pasă. E un oraş special.”

 

8) Manchester

BBC şi Media City au sediul aici (şi în Salford), Manchester devenind tot mai mult un centru media veritabil. „În acest moment, în Manchester, vibrează entuziasmul şi ambiţia”, spune James Layfield, directorul companiei Central Working, cu sediul în acest oraş. „Se simte ca şi cum munceşti în ceea ce are să devină următorul oraş global, din care rezultă o cultură a muncii încărcată de motivaţie şi optimism.”

 

7) Nottingham

„Nu este nici o surpriză pentru mine că Nottingham se află în acest top 10”, spune Aaron Dicks, directorul firmei Impression pentru The Guardian. „În urma investiţiilor făcute în cartierul industriei creative şi a creşterii numărului de parteneriate cu Google, este un loc fascinant pentru munca în sectorul creativ. De altfel, Nottingham are câte ceva pentru a mulţumi fiecare gust sau set de abilităţi profesionale. Sunt, de asemenea, o mulţime de baruri şi restaurante independente şi destule alte activităţi”.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *