Niciun strop de sânge românesc nu îi curge prin vene şi, totuşi, se consideră româncă 100%. Deşi rădăcinile ei sunt în Vietnam, s-a născut în Rusia, a trăit în România şi în prezent studiază în Anglia. Numele ei este Huyen Dao Thane, are 22 de ani, este din Bucureşti şi spune fără ocolişuri, dar şi fără să stea prea mult pe gânduri, că viaţa ei este acasă… în România.

 

Diaspora Românească: Ai trăsături asiatice, vorbeşti perfect româneşte şi eşti în Anglia… unde te-ai născut?

Huyen Dao Thane: M-am născut în Moscova. Însă, părinţii mei sunt amândoi din Vietnam, deci nu am niciun strop de sânge românesc. Ai mei au plecat din Vietnam în urmă cu mulţi ani şi au ajuns în Rusia. Acolo m-am născut eu, iar după trei ani şi jumătate ne-am mutat în România. Şi de atunci trăiesc acolo.

 

D.R.: Cum a ajuns familia ta în România şi cum a fost acomodarea?

H.D.T.: Nu a fost o alegere să venim în România, ci pur şi simplu, a fost mai mult destinul. Aşa a fost să fie. Din ce ştiu eu, acomodarea nu a fost atât de dificilă pentru noi, deoarece încă de atunci începuse să se formeze comunitatea vietnameză în Bucureşti şi datorită acestui lucru, acomodarea a fost mult mai uşoară. Părinţii mei au fost printre primii vietnamezi care au venit în România. Cred că au fost a treia sau a patra familie. Şi de atunci au început să vină şi să tot vină vietnamezi, astfel că lucrurile au fost mai uşoare.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *