Felix Făgărăşan, 37 de ani, român din Deva, este deja o mică celebritate la Lucca, oraşul unde este rezident de mai mulţi ani.Pasionat de fotografie şi film, a reuşit să filmeze oraşul de sus, încântându-i pe italieni. Ar fi trebuit să lucreze la o termoentrală în România, acum este membru al societăţii National Geografic. Cum a ajuns până aici, e o poveste lungă.

Vine din Transilvania, mai exact din Deva, unde a terminat Liceul Sportiv, fiind coleg de clasă cu celebra gimnastă Simona Amânar. Apoi a plecat la Timişoara.

«Am continuat doi ani la IEFS Timişoara, lucrând între timp ca agent comercial. Am spus stop, mi-am dat seama că fac o şcoală degeaba, ceea ce învăţăm nu poate fi de folos unui om în jungla din România. Sunt unicul copil, părinţii mei au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-mi clădească un caracter sănătos. Tata lucra la termocentrala Mintia de o viaţă, puteam intra acolo… că aşa erau vremurile, cu relaţii era totul aranjat trebuia doar să mă prezint şi era ca şi făcută. Dar nu am vrut, nu vreau o viaţă pe pile, nu vreau o viaţă să pup mâini ca să trăiesc.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *