Un loc al plecărilor și sosirilor, al despărțirilor și al reîntâlnirilor, al bagajelor, al pașapoartelor, al vizelor și al securității maxime. Un loc unde ajung zilnic milioane de oameni. Să lucrezi într-un astfel de mediu, unde fiecare secundă contează, dinamica este continuă, unde totul trebuie înregistrat, nu este simplu. Dar nici greu de ajuns!

Așa ne spun românii care lucrează sau care au încercat să obțină un job la Check-in/Boarding în cadrul aeroporturilor ce deservesc Londra. Am aflat de la ei că odată ce ai trecut de interviul de angajare, nu este de preferat să dai petrecere. Jobul încă nu este al tău! Proba cea mai dificilă este training-ul, perioada de pregătire pe care aproape orice companie aeriană o oferă noilor angajați. Câteva săptămâni intense care le-au amintit interlocutorilor noștri de… vremea petrecută pe băncile școlii.

În timp ce majoritatea au avut nevoie de o mică pregătire în domeniu, se pare că acum cerințele nu mai sunt atât de drastice. Detaliile din spatele interviurilor, ale training-ului și job-ului în sine le aflați de la românii care lucrează azi în aeroporturile din Londra.

 

 

Dintr-o pasiune… într-un loc de muncă

 

Emoții pentru unii, nerăbdare pentru alții. Milioane de oamenii, mii de bagaje, pașapoarte… la fel. Sute de vize, zeci de întrebări de securitate. Aglomerație, nervi, cozi, răbdare, râsete, lacrimi. Kilograme în plus, frustrare, plăți neașteptate, verificări, scanări, relaxare, duty free. Îmbarcare. La prima vedere ați spune că sunt pașii sau stările trăite în urma unei călătorii cu avionul. Dar nu e așa! E povestea celor care muncesc zilnic pe aeroporturile care deservesc Londra.

Printre miile de angajați care lucrează la Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton și London City am întâlnit câțiva români care ne-au povestit când, de ce și mai ales cum de au ales să fie la dispoziția pasagerilor.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *