Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat marți, împreună cu autoritățile judiciare din Franța, 10 percheziții domiciliare în cadrul unei acțiuni comune vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și furt calificat. Liderii reţelei au fost arestaţi.

Liderii reţelei extrem de periculoase care instruia copii români să fure din buzunarele turiştilor din Paris au fost arestaţi. Şapte suspecţi au ajuns în arestul poliţiei din România, iar 12 suspecţi au fost arestaţi în Hexagon. Potrivit poliţiei, prejudiciul se ridică la circa un milion de euro. În paralel, pe teritoriul Franței au avut loc 4 percheziții domiciliare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2014 — 2015, membrii grupului au racolat persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori pe teritoriul Franței, unde aceștia erau exploatați prin obligarea la practicarea cerșetoriei și la furturi din buzunare.

S-a reținut că activitatea infracțională s-a desfășurat în principal în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței (TGV) și în zone foarte aglomerate (metrou, piețe publice).

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obțineau în anumite zile sume de bani de până la 7.000 de euro.

Acțiunea a fost realizată împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, trei anchetatori francezi precum și ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la București.

sursa: romaniatv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *