Nicuşor Dan, 46 de ani, cunoscut drept fondator al asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”, transformată în partid (Uniunea Salvaţi Bucureştiul / USB) care militează pentru respectarea legii în dezvoltarea urbană a Bucureştiului, va candida, împreună cu echipa sa, la alegerile locale ce vor avea loc în luna iunie din acest an.

Una dintre noutăţile pe care le aduce partidul condus de el este aceea că, din lista de candidaţi, “mai mult de un sfert au trăit în afara ţării cel puţin un an”. Este astfel o noutate în oferta politică din România, aceea de a apela la persoane care vin cu experienţa acumulată în tările dezvoltate din Occident.

Deşi e un partid nou, format din persoane care nu au mai activat în politica românească, există în strategia sa şi o latură referitoare la românii din diaspora. Partidul lui Nicuşor Dan se va extinde şi în diaspora, acolo unde “cea mai potrivită persoană care să reprezinte o circumscripţie di diaspora este o persoană care trăieşte în respectiva circumscripţie şi este recunoscută de românii de acolo”, după cum ne-a declarat el.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *