Ziarul Românesc scria în urmă cu aproximativ un an despre racolarea unor „agenților de influență” de către DPRP din comunitățile de români din diaspora.

Iată că ceea ce am scris noi atunci ete întărit prin declarații de un fost angajat al Institutului Cultural Român, Bogdan Jitea. Într-un interviu acordat publicației on-line vice.ro, Jitea vorbește despre „prelucrarea” oamenilor din comunități de către SRI și SIE la școli de vară organizate de Eugen Popescu, fondatorul Romanian Global News, o așa-zisă agenție de presă a românilor din diaspora. De fapt, RGN este o platformă a cărei activitate stă mai mult în preluarea materialelor jurnalistice din ziarele românești din diaspora, uneori fără citarea sursei articolelor sau fotografiilor.

Ciudat este că, la o simplă cercetare pe Internet, constați că platforma respectivă are câteva sute de cititori zilnic și totuși este beneficiara unui contract de publicitate cu Tarom. Nu știm pe ce bază a fost oferit acel contract, dar promitem să aflăm mai multe.

Eugen Popescu este acuzat de către Jitea că influențează deciziile DPRP în cazul proiectelor depuse de organizațiile românești din străinătate. Fostul angajat al ICR dezvăluie faptul că în fiecare an sunt „aceiași clienți agreați de acest Eugen Popescu care au pus monopol pe relația culturală și financiară a ICR-ului cu comunitățile de români din afara granițelor”.

 

citeste mai multe pe: ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *