Remus Stana, un român care lucrează ca bucătar în oraşul scoţian Aberdeen, a dobândit notorietate în rândul localnicilor, dar chiar şi online, datorită interpretărilor stradale, foarte apreciate, ale unor hituri populare, precum „Paradise” de Coldplay, „Halo” de Beyonce sau „Impossible” de James Arthur, cu vioara sa electrică, scrie publicaţia The Scotsman.

Românul poate fi văzut frecvent în faţa unui centru comercial popular din Aberdeen, Bon Accord, cântând cu măiestrie la vioara sa electrică. El este acompaniat de o boxă zdravănă din care răsună negativul pieselor pe care le interpretează. Şi o face într-un stil cu totul aparte, adunând, conform publicaţiei scoţiene, sute de mii de accesări la clipurile video postate pe contul său de YouTube.

Remus Stana câştigă atenţia şi bunăvoinţa trecătorilor datorită virtuozităţii execuţiilor sale, scrie The Scotsman, subliniind succesul pe care clipurile sale îl au pe YouTube, interpretarea piesei „Halo” de Beyonce aduând 210.000 de vizualizări, în timp ce interpretarea piesei „Impossible” de James Arthur a beneficiat de o repostare de la nimeni altul decât însuşi James Arthur, piesa fiind distribuită mai departe de fanii cântăreţului britanic.

Remus Stana, de 24 de ani, s-a mutat în Scoţia la fratele său, deja stabilit în Aberdeen, în urmă cu patru ani, iar la vioară a învăţat să cânte singur.

Stana, care are solicitări prin cluburi, a cântat anul trecut în cadrul festivalului Dor de Casă din UK, iar duminica trecută, de Sf. Valentin, a concertat la un eveniment românesc în Bruxelles. Remus a declarat pentru The Scotsman:

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *