Răzvan Vasile, un bucureștean care s-a mutat la Sibiu, în comuna Porumbacu, a visat să-și construiască o casă exclusiv din materiale naturale. Visul său e foarte aproape de a deveni realitate. Până la vară speră să termine și finisajele interioare și să o includă într-un circuit turistic ca pensiune.

 

„Casa are o suprafață de 320 mp, amprenta la sol, la care s-au folosit pentru fundație beton ciclopian, deoarece solul este pietros. Când am început să săpăm fundațiile am constatat că în sol sunt numai bolovani și a trebuit să săpăm gen piscină și apoi să cofrăm de jos.

Structura casei este din buștean de olid și apoi acoperit cu cob, pereții exteriori au 60 cm grosime și cei interiori 45 cm. La acoperiș am folosit o folie specială de la Bramac care se montează fără astereală, pentru izolație am folosit vată bazaltică, deoarece soluțiile cu cânepă sau lână sunt foarte scumpe și ținând cont că acoperișul este foarte mare ar fi costat enorm, și apoi este acoperită cu șindrilă de molid.

Tencuiala exterioară este de var și nisip și turnurile sunt din piatră de rău, zidite cu var și nisip”, a explicat Răzvan Vasile, pentru casenaturale.org.

Acum e la partea de finisaje interioare și va folosi o tencuială de argilă cu var, nisip și rumeguș, care este făcută de o femeie din localitatea Târnave.

În cele din urmă, pensiunea va avea 10 camere. „Pentru proiectul ăsta am schimbat cinci arhitecți și până la urmă arhitectul Ileana Mavrodin a fost singura care a a înțeles ceea ce ne dorim. Este destul de greu să faci un astfel de proiect, dar până la urmă eu cred că merită. Acum toată lumea care trece prin zonă se oprește și admiră, face poze sau filmează. Ca și costuri, din punctul meu de vedere am ieșit mai scump decât o casă din cărămidă, dar în final cred că o să merite. Sincer, cred că nu reușeam asta dacă nu aveam sprijinul moral al familiei. Soția și băiatul mi-au fost alături”, a mai povestit Răzvan Vasile pentrucasenaturale.org.

sursa