S-a căţărat în vârful unui stâlp de electricitate dintr-un lan de grâu de la porţile localităţii Carignano, în provincia Torino, însă în timp ce încerca să desprindă cablurile de curent a fost electrocutat de o descărcare electrică de 15.000 de volţi.

Constantin Creţu, de 55 de ani, cetăţean român rezident la Torino, a căzut de la o înălţime de circa 4 metri şi a murit sub ochii fiului de 20 de ani.Un furt de cupru, din noaptea dintre 11 şi 12 mai, s-a încheiat cu o tragedie.

Puţin după miezul nopţii Creţu şi fiul său s-au dus pe câmpurile din regiunea Ponte Po şi au pus ochii pe un stâlp de electricitate situat la doi paşi de societatea de agroturism Cascina Gai. Au urcat cu o scară telescopică în vârful stâlpului, dar ceva a mers prost.

Creţu a încercat să tranşeze cablul greşit şi a fost electrocutat imediat. Fiul a încercat să-i acorde ajutor şi a reuşit să-i târască corpul până la maşină ajungând apoi până la drumul provincial 122.

Imediat după a dat alarma la 118, însă când a sosit ambulanţa pe via Villastellone nu mai era nimic de făcut pentru Creţu. Carabinierii din Carignano au demarat o anchetă şi fiul victimei a fost denunţat pentru tentativă de furt.

gazetaromaneasca.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *