Salata de fasole, creveti si branza feta din: fasole, branza feta, creveti, ulei de masline, menta, lamaie, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g fasole uscată fiartă din conservă, de preferinţă din soiul cu boabe roşii
- 200 g brânză feta
- 200 g creveţi decorticaţi
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 fire mentă proaspătă
Pentru dressing:
- zeama de la 1 lămâie mare
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui fasolea într-o cratiţă şi o acoperi cu apă clocotită. O fierbi timp 5-6 minute împreună cu un fir de mentă. Scurgi fasolea în strecurătoare şi o treci prin jet de apă. O laşi să se scurgă, înăbuşi creveţii în ulei, pentru 5-10 minute sau îi fierbi 2 minute.
Pentru dressing storci o jumătate de lămâie şi amesteci zeama cu 2 linguri ulei de măsline, usturoiul zdrobit, menta rămasă tocată mărunt, sare şi piper după gust. Le pui într-un borcan, închizi capacul şi îl scuturi de câteva ori, până se formează o emulsie.
Tai brânza feta în cubuleţe şi o pui într-o salatieră împreună cu fasolea şi creveţii decorticaţi. Stropeşti ingredientele cu dressingul, amesteci uşor şi decorezi cu felii din jumătatea de lămâie rămasă.