Salata de fasole, creveti si branza feta din: fasole, branza feta, creveti, ulei de masline, menta, lamaie, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g fasole uscată fiartă din conservă, de preferinţă din soiul cu boabe roşii
  • 200 g brânză feta
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 fire mentă proaspătă

Pentru dressing:

  • zeama de la 1 lămâie mare
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pui fasolea într-o cratiţă şi o acoperi cu apă clocotită. O fierbi timp 5-6 minute împreună cu un fir de mentă. Scurgi fasolea în strecurătoare şi o treci prin jet de apă. O laşi să se scurgă, înăbuşi creveţii în ulei, pentru 5-10 minute sau îi fierbi 2 minute.

Pentru dressing storci o jumătate de lămâie şi amesteci zeama cu 2 linguri ulei de măsline, usturoiul zdrobit, menta rămasă tocată mărunt, sare şi piper după gust. Le pui într-un borcan, închizi capacul şi îl scuturi de câteva ori, până se formează o emulsie.

Tai brânza feta în cubuleţe şi o pui într-o salatieră împreună cu fasolea şi creveţii decorticaţi. Stropeşti ingredientele cu dressingul, amesteci uşor şi decorezi cu felii din jumătatea de lămâie rămasă.

sursa