Biscuiti umpluti cu gem sau ciocolata din: faina, unt, ou, zahar, sare, gem de capsuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
- un vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
- gem de căpşuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă
Mod de preparare:
Pui untul, zahărul, sarea, făina şi oul într-un bol şi amesteci până se formează o cocă. îi dai forma unei mingi, pe care o înveleşti în folie de plastic şi o ţii pentru o oră la frigider.
După această oră, scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi pe o suprafaţă presărată cu făină. Tai dreptunghiuri de aluat (depinde de cât de mari vrei să fie biscuiţeii).
Inţepi fiecare dreptunghi cu o furculiţă. Pui câte o linguriţă de gem sau de ciocolată tartinabilă, lăsând puţin din margine liberă.
Pui şi celălalt dreptunghi deasupra şi apeşi marginile, folosind o furculiţă. Ungi partea de sus a biscuiţeilor cu lapte şi îi dai la cuptor la 180°C, timp de 10-15 minute, până când partea de sus începe să se facă uşor maronie.
restauratedelux.ro