Pregătim azi pentru voi o tartă cu fructe de pădure şi gem, o tartă cu care am avut mare succes printre amicii noştri weekendul trecut. Dacă urmezi sfaturile şi indicaţiile noastre de preparare vei obţine şi tu o delicioasă prăjitură.
Tartă cu fructe de pădure şi gem – Ingrediente
Pentru aluat
300 g unt
100 g zahăr
2 ouă
1 praf de copt
2 pliculeţe zahăr vanilat
o linguriţă coajă de lămâie rasă
făină cât cuprinde
Pentru umplutură
300 g fructe de pădure
2 linguri zahăr
2 linguri gem fructe de pădure
Tartă cu fructe de pădure şi gem – Cum se prepară
Se freacă zahărul, zahărul vanilat, untul şi coaja de lămâie până ce devin o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, frecând în continuare, până ce se încorporează perfect. Se adaugă, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt, până ce se obţine un aluat mai tare. Se pune aluatul la rece 30 de minute.Se amestecă fructele cu zahărul şi se lasă la macerat câteva minute.Se împarte aluatul în două şi se întind două foi rotunde. Se pune o foaie în forma de tartă unsă cu unt, se înţeapă cu furculiţa, se unge cu gemul de fructe, se adaugă fructele macerate, se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat şi se introduce forma în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 40 de minute. Tarta cu fructe de pădure şi gem, se taie în tavă, după ce se răceşte complet, şi se serveşte.