Scrumbie cu legume la cuptor din: scrumbii, morcovi, varza de Bruxelles, limete, usturoi, rosii, cimbru, boia, ulei de masline, sare, piper.
- două scrumbii
- 250 g morcovi baby
- 300 g varză de Bruxelles
- două limete
- 6 căţei de usturoi
- 4 roşii
- două crenguţe cimbru verde
- o lingură rasă cu boia dulce
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scrumbiile se curăţă, se eviscerează, se spală, se scurg de apă şi se pun la rece 30 de minute. Se aşază într-o tavă adâncă, se umplu cu firele de cimbru, se pun de jur-împrejur morcovii şi varza de Bruxelles, roşiile tăiate înjumătăţi şi usturoiul necurăţat.
Se stropesc cu uleiul de măsline, se presară sare şi piper după gust, boiaua dulce şt se stropesc cu suc de limetă. Se toarnă puţină apă, se introduc în cuptorul încins, se coc la foc mediu 30-35 de minute, apoi se servesc imediat.
sursa: restaurantedelux.ro