Premierul Victor Ponta a declarat joi, la deschiderea Târgului de Turism al României, că în alocarea financiară 2014-2020 a UE pentru România sunt prevăzute fonduri de un miliard de euro pentru zona Deltei Dunării.

“De câte ori am ocazia, în străinătate, în țară, încerc să promovez ceea ce înseamnă cu adevărat potențialul turistic al României. Am (…) un proiect special pentru ceea ce consider una dintre cele mai mari comori, nu doar ale României, ci a lumii, Delta Dunării. Probabil că știți, pentru că vin de la o întâlnire cu comisarul european pe politici regionale, doamna Crețu, că, în alocarea bugetară 2014-2020 pentru România, un miliard de euro este prevăzut pentru zona Deltei Dunării. Să dea Dumnezeu ca toți cei care sunt beneficiari, publici și privați, să cheltuie acel miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru păstrarea biodiversității și dezvoltarea turismului în Delta Dunării. Și la ediția 66, dacă voi fi întrebat ce am făcut bine, am făcut acest lucru, această alocare specială “, a declarat premierul Ponta, joi, la evenimentul de deschidere a celei de-a 33-a ediții a Târgului de Turism al României.

Peste 30.000 de vizitatori sunt așteptați la Romexpo, la ediția de primăvară a târgului, care se desfășoară în perioada 12-15 martie.

La cea de a 33-a ediție a Târgului de Turism al României participă peste 280 de firme care expun pe o suprafață de 11.700 metri pătrați. Circa o treime din firmele prezente sunt din străinătate, reprezentând 14 țări, printre care Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Italia, Republica Moldova, Polonia, Serbia, Turcia, Ungaria.

agerpres.ro