Primavara a venit si este timpul cand florile infloresc, iarba inverzeste, copacii infloresc, si multi oameni se simt obositi toata ziua.
oboseala1 5 sfaturi impotriva oboselii de primavara

Expertii spun ca oboseala de primavara este asociata cu faptul ca ziua este mai lunga, iar acest lucru afecteaza bioritmurile oamenilor.

Profesorul Sheng Oh Won de la Universitatea Konkuk, Seul, Coreea de Sud, a declarat ca oboseala de primavara include somnolenta, lipsa de concentrare, pierderea poftei de mancare, si, in unele cazuri, si ameteli. Cu toate acestea, aceasta nu este o boala. Acesta este motivul pentru care lupta impotriva ei este simpla si eficienta. Pur si simplu combinati un bun regim alimentar cu unele exercitii fizice si veti obtine rezultate favorabile.

Daca va simtiti obositi, este mai bine sa dormiti cu 10-20 de minute mai mult pentru a preveni somnolenta. Aceasta va ameliora simptomele oarecum si va reduce oboseala”, spune profesorul Sheng Oh Won.

Cu toate acestea, in cazul in care simptomele persista mai mult de 3-4 saptamani, ar trebui sa vedeti un medic. Oboseala si lenea sunt doua dintre simptomele precoce de hepatita, anemie, boli tiroidiene sau de ficat.

Mai jos va oferim lista cu 5 sfaturi pentru a depasi oboseala de primavara:

1. Nu fumati, evitati consumul de cafea si alcool. Consumul de cafea va masca pur si simplu somnolenta, care va afecteaza corpul.

2. Nu sariti peste micul dejun si incercati sa mancati in mod regulat. Pentru micul dejun procurati elemente nutritive valoroase pentru cea mai mare parte a zilei. De asemenea, preveniti mancatul in exces, la pranz.

3. Faceti cateva exercitii simple de stretching, cum ar fi mersul pe jos. Deci, muschii se vor relaxa si acest lucru va ajuta la imbunatatirea calitatii somnului pe timp de noapte. Mai mult decat atat, veti reimprospata corpul si mintea.

4. Faceti-va timp pentru un pui de somn scurt, dupa-amiaza. Dar nu mai mult de 20-30 de minute. Chiar un pui de somn de 10 minute poate ajuta la depasirea somnolentei. Daca dormiti mult, acest lucru poate influenta somnul de noapte.

5. Deschideti ferestrele, crescand astfel cantitatea de oxigen din camera. Oxigenul este un aliment de baza pentru creier, mai ales in lunile de primavara.

 

 

Sursa:   bewoman.ro