1

În cinci ani, s-au dat premii de peste un milion de euro la cele mai în vogă concursuri TV de talente, însă rezultatele întârzie să apară. Învingătorii de la ‘Vocea României”, “X Factor” şi “Românii au talent” fie s-au reprofilat, fie au abandonat lupta pentru afirmare în showbiz.

Primul câştigător “X Factor”, Andrei Leonte, a lansat fără succes trei piese şi cântă coveruri pe site-uri de socializare.

Recent, a tradus în engleză versurile melodiei “De la capăt” a trupei Voltaj, aleasă să reprezinte România la Eurovision. Tudor Turcu a lăsat muzica pentru pictură Ediţia “X Factor” din 2012 îl desemna câştigător pe Tudor Turcu.

După un an de eforturi în muzică, acesta se întoarce la pictură, care îi asigură câştiguri mai mari decât concertele. Tablourile lui se vând cu sume între 250 şi 2.500 de euro. Florin Ristei, bonus de câteva apariţii TV Solistul trupei FreeStay, Florin Ristei, a ieşit primul la “X Factor” în 2013.

Cunoscut deja în muzică, Ristei nu a înregistrat un plus de celebritate. L-au menţinut în atenţia publică doar apariţiile la “Splash! Vedete la apă” şi la “Te cunosc de undeva!”. Ştefan Stan, de pe scenă la fermă Viaţa câştigătorilor de la “Vocea României” a fost la fel de plină de “succesuri”.

Ştefan Stan, deţinătorul primului trofeu, s-a lansat susţinut de Alex Velea, dar piesa “You Give Me Love” n-a intrat la radio. Apoi a plâns după Andreea Mantea la câteva emisiuni nocturne. Rămas singur după ce s-a despărţit şi de Diana, se autopedepseşte la “Ferma vedetelor” (ProTV).

Julie Mayaya a dat muzica pe actorie Cea mai exotică prezenţă de la “Vocea României” a câştigat concursul în 2012, a scos câteva piese, dar nu a reuşit să dea lovitura cu niciuna. Acum, Julie Mayaya colaborează cu Teatrul “Elisabeta”, unde joacă în musicalul “Ştii ce am făcut în America?”.

Mihai Chiţu aşteaptă “peştişorul de aur” Altă “Voce a României”, Mihai Chiţu, caută încă faima mult visată. “Un concurs de talente e un sprijin, dar apoi trebuie să munceşti foarte mult. Te bucuri de spaţiu de emisie, de publicitate enormă, dar contează munca depusă ulterior. Nu poţi aştepta ca ofertele, piesele să vină la tine. Eu n-am prins încă peştele cel mare. Urc treaptă cu treaptă până voi ajunge să fiu mulţumit de realizările mele”, ne-a mărturisit Mihai.

Adrian Ţuţu a trăit regeşte patru ani Nici la “Românii au talent” situaţia nu este diferită. Rapperul orfan Adrian Ţuţu a câştigat 120.000 de euro la prima ediţie, a tocat banii în Capitală, apoi a revenit falit şi fără carieră la Focşani.

Contratenorul Narcis Ianău, semifinalist în 2011, studiază muzica şi are spectacole în străinătate, însă nu şi în România.

Şi iluzionistul Cristian Gog declara recent că premiul din 2012 nu i-a îndeplinit toate dorinţele.

16 câştigători au avut până în prezent “X Factor”, “Vocea României” şi “Românii au talent”. “

«X Factor» e mai mult decât am jurizat şi antrenat eu. E mai complex, mai elaborat.”, HORIA BRENCIU

 

ziarulring.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *