Acest blat de tort fara zahar este recomandat celor care doresc sa mentina nivelul glicemiei cat mai stabil, fie ca tin dieta, vor sa nu se ingrase sau sufera de diabet. Blatul pufos de tort

 

Ingrediente pentru reteta de blat pufos de tort fara zahar:

  • 5 oua;
  • 5 linguri de faina (2 de faina integrala si 3 de faina alba);
  • praf de copt;
  • stevia sau suc de fructe cu indice glicemic mic: portocale, caise, cirese, lamaie cu ginger razuit.

Modul de pregatire a retetei:Batem albusurile spuma tare. Amestecam galbenusurile cu 10 picaturi de stevia si o lingura de faina integrala de grau si inglobam usor in albusuri. Adaugam in ploaie si celelalte linguri de faina si praful de copt. Punem in forma la cuptorul preincalzit. Eu am setat 170 grade si am tinut 15 minute. Blatul poate fi taiat dupa coacere in doua bucati. Pentru trei parti de blat pregatiti reteta de 7 sau 8 oua si acelasi numar de linguri de faina.

Siropul pentru blat poate fi facut din stevia cu apa dar eu prefer variantele de suc de fructe cu indice glicemic mic. Si pentru ca reteta de tort a fost cu crema de lamaita, am insiropat blatul cu suc de lamaie bine mixat la blender cu ghimbir razuit, strecurat si indulcit cu stevia dupa gust. Puteti insiropa si cu suc de portocale sau din compot fara zahar.

 

prodieta.ro